Kommer ni ihåg kortspelet som gick ut på att samla ihop kort av liknande valörer för att skapa ett fyrtal, den med flest kompletta fyrtal vann spelet.
Anledningen till återkallandet av barndomsminnena var ett antal dialoger som jag haft den senaste tiden med mina kunder om data lakes och varför man har dessa.
Det fiffiga med kortspelet och data lake’s är ju att om man i sin sträva av att kombinera flera delar för att skapa en helhet inte får ett direkt svar från sitt vanliga system eller sin motspelare så kommer åtminstone svaret: Finns i sjön!
Men vad gör man om man inte skaffat sig en data lake redan så att det finns en sjö av data att fiska insikter ur när ens vanliga analyser och rapporter inte ger hela den samlade bilden som eftersträvar?
Eller om man var riktigt tidig in på big data området och kanske har en massa olika data warehouse fulla med olika typer av data som man skulle vilja kombinera för att göra andra typer av analyser än man gör idag?
Och titta på den här nedräknaren! Nu är det inte många dagar kvar tills vårt företag skall uppfylla kraven i GDPR så mina informationssäkerhetsansvariga säger att jag inte får samköra eller samla in data om våra kunder på det sätt jag önskar.
Kontakta oss på Middlecon genast! Det finns inte tid skjuta upp detta möte längre!
Skämt å sido, så finns det ett väldigt viktigt budskap som jag vill förmedla.
Den som har flest kort på handen och vet vart man kan få tag på det där sista kortet som fullbordar fyrtalet är bra rustad att möta framtidens utmaningar och kan kanske ta hem hela spelet, men den som inga kort har eller ännu värre sitter kvar med Svarte Petter när spelet är klart riskerar att få det mycket tuffare.
Så den värdefulla analysen av detta data är: om ni saknar en bra partner att prata big data lakes med eller är en man kort till nästa spel så finns vi i sjön, glöm inte att kontakta oss i tid bara.